Hozzávalók:
- 5 gerezd fokhagyma,
- fél csokor petrezselyem,
- fél csokor metélőhagyma,
- 1 kisebb vöröshagyma,
- 15 dkg főtt füstölt sonka,
- 25 dkg finomliszt,
- 1 csomag sütőpor,
- fél mokkáskanál só,
- fél mokkáskanál őrölt fekete bors,
- 2 tojás,
- 10 dkg Rama sütőmargarin,
- 2 dl tej,
- 10 dkg reszelt sajt,
a forma kikenéséhez: 2 dkg Rama sütőmargarin.
A fokhagymát, a petrezselymet, a metélőhagymát és a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk.
A sonkát négy-öt milliméteres kockákra aprítjuk.
A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk.
A tojást az olvasztott, de nem meleg margarinnal és a tejjel fölverjük, majd a sütőporos liszttel, a fölaprított hozzávalókkal és a három-négy deka reszelt sajttal összekeverjük.
Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük!
A fokhagymás masszával a háromnegyedükig töltjük.
A maradék sajtot a tetejükre szórjuk!
Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 Celsius fok; légkeveréses sütőben 170 Celsius fok) körülbelül húsz perc alatt megsütjük.
A formában hagyjuk öt percig, majd a muffinokat azon melegében tálalhatjuk!