Hozzávalók:
3db tojás
7 evőkanál édesítő
1 evőkanál tejfől
2 evőkanál tej
1 citrom héja
1 kiskanál vanília aroma
10dkg zabkorpa, vagy update 1-es liszt (update 1-es liszt 30% erejéig „higítható” teljes kiörlésű liszttel
Elkészítés:
Csak első olvasásra tűnhet fájdalmasnak, de a tojásokat szét kell választani: először a héját a belsejétől, majd a sárgáját a fehérjétől. Vigyázz, nehogy a sárgájából legyen a fehérjében is, mert azt nem fogod tudni habbá verni!
A tojássárgáját összekevered az édesítővel, majd tejföllel és tejjel hígítod.
Utána belezuttyantod a citrom lereszelt héját meg a vaníliaromát, végül hozzáadod a zabkorpát. A tojásfehérjét felvered habbá, aztán óvatos, laza mozdulatokkal az egészet a masszához kevered. Az így kapott tésztával már nincs más dolgod, mint előmelegített gofrisütőben megsütni.
Tanácsok:
Ha unod a zabkorpát, használhatsz update 1-es süteménylisztet is. Ha nem hiszed el hogy használ, 1 napig ne egyél mást, csak az ebből készült sütit! Jobban fogyaszt, mint a savanyúkáposztás kúra…
Norbi update 1-es kód!