Meleg nyári estéken kitűnő vacsora is lehet, de vendégváró különlegesség is.
Előző nap is elkészíthető,de akkor a z öntetet csak tálaláskor öntsük rá.Nem esik össze a saláta,és friss marad.
Fogyókúrázóknak is ajánlott.
Ha ilyen gasztronómiai ínyencséggel várja vendégeit, nem marad el a dicséret.
Kérni fogják a receptet
Hozzávalók
2 db csirkemell
10 dkg húsos szalonna
1 teáskanál mustár
2 tojássárgája
1 evőkanál cukor
negyed mokkáskanál csilipor
1 csokor petrezselyem
10 dkg parmezán ízű sajt
1 fej saláta
4 kis paradicsom
2 dl kefir
1 evőkanál majonéz
1 tasak fokhagymás öntet
1 csipetnyi só
fehér bors
1-2 evőkanál olaj
Elkészítése
A csirkemellet kicsontozzuk, lehúzzuk a bőrét , sóval, borssal beszórjuk, megkenjük olajjal és grillrácson szép pirosra sütjük, majd kihűtjük.
A szalonnát apró kockára vágjuk, ropogósra sütjük, a zsírját leszűrjük és a szalonnát lehűtjük. Közben, míg a csirke sül, elkészítjük a mártást: A két tojássárgáját jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a mustárt, csilit, kefirt, majonézt és a fokhagymás salátaöntetet.
Az egészet simára keverjük és 15-20 percig pihentetjük.
A salátát leveleire szedjük, gondosan megmossuk, leszárítjuk, laskára vágjuk és mély salátástálba tesszük, megöntözzük az öntettel.
A megsült, kihűlt csirkemelleket csíkokra vágjuk, a saláta tetejére halmozzuk.
Megszórjuk reszelt sajttal és sült szalonnával. Paradicsommal díszítjük, lehűtve tálaljuk.
A mártást külön adjuk mellé
Jó étvágyat kívánok mindenkinek,aki elkészíti ezt a különlegességet