Hozzávalók:Tészta:2 tojás, 8 dkg canderel2 evőkanál meleg víz, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt10 dkg őrölt mogyoró

Töltelék:9 levél zselatin1 üveg cseresznye befőtt (kb. 340 g, konzerv esetén a befőttet alaposan öblítsük át folyóvíz alatt szűrőkanálban)1 doboz sárgabarack (kb. 340g, az öblítés itt is kötelező!)8 dl natúr joghurt, édesítőszer2 evőkanál citromlé½ citrom reszelt héja2 dl tejszín

Elkészítés:Sütőpapírral béleljünk ki a tortaformát, majd izzítsuk be a sütőt 180 fokra. Verjük fel a tojásfehérjét 2 dkg canderellel, aztán a többi canderellel és vízzel keverjük világos krémmé.Öntsük össze a teljes kiőrlésű lisztet és a mogyorót. A fehérjehabbal együtt adjuk a krémhez, és így tegyük a formába. A sütőben (gázsütő esetén 2-3. fokozat) úgy 15 percig süssük.Csepegtessük le a jól megmosott gyümölcsöt. Keverjük el a joghurtot édesítőszerrel, a citromlével és a héjjal. Készítsünk zselatint: 9 levelet áztassunk fél liter hideg vízben egy negyedórán át, aztán nyomkodjuk ki és oldjuk föl 2-3 evőkanál forró vízben. Ha elkészült, adjuk a joghurthoz. Tegyük ugyanezt a felvert tejszínnel is.Kenjük a tortaformába a joghurt kb. harmadát, és rakjuk ki belül cseresznyével, kívül sárgabarackkal. Az eszegetés mellett tegyünk félre későbbre néhány gyümölcsdarabot. Végül kenjük meg a tortát a maradék krémmel, aztán legalább3 óráig hűtsük. Ha még maradt gyümölcs, használjuk díszítésre

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!