Hozzávalók:
Tészta:
2 tojás, 8 dkg canderel
2 evőkanál meleg víz, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg őrölt mogyoró
Töltelék:
9 levél zselatin
1 üveg cseresznye befőtt (kb. 340 g, konzerv esetén a befőttet alaposan öblítsük át folyóvíz alatt szűrőkanálban)
1 doboz sárgabarack (kb. 340g, az öblítés itt is kötelező!)
8 dl natúr joghurt, édesítőszer
2 evőkanál citromlé
½ citrom reszelt héja
2 dl tejszín
Elkészítés:
Sütőpapírral béleljünk ki a tortaformát, majd izzítsuk be a sütőt 180 fokra. Verjük fel a tojásfehérjét 2 dkg canderellel, aztán a többi canderellel és vízzel keverjük világos krémmé.
Öntsük össze a teljes kiőrlésű lisztet és a mogyorót. A fehérjehabbal együtt adjuk a krémhez, és így tegyük a formába. A sütőben (gázsütő esetén 2-3. fokozat) úgy 15 percig süssük.
Csepegtessük le a jól megmosott gyümölcsöt. Keverjük el a joghurtot édesítőszerrel, a citromlével és a héjjal. Készítsünk zselatint: 9 levelet áztassunk fél liter hideg vízben egy negyedórán át, aztán nyomkodjuk ki és oldjuk föl 2-3 evőkanál forró vízben. Ha elkészült, adjuk a joghurthoz. Tegyük ugyanezt a felvert tejszínnel is.
Kenjük a tortaformába a joghurt kb. harmadát, és rakjuk ki belül cseresznyével, kívül sárgabarackkal. Az eszegetés mellett tegyünk félre későbbre néhány gyümölcsdarabot. Végül kenjük meg a tortát a maradék krémmel, aztán legalább3 óráig hűtsük. Ha még maradt gyümölcs, használjuk díszítésre