Már a kislányok is szívesen próbálgatják az anyjuk körömlakkjait, és a legtöbbünknek felnőttkorában is megmarad vonzódása a szépen kimanikűrözött, kilakkozott körmökhöz. Pár alapvető szabály betartásával, megfelelő eszközökkel és egy kis gyakorlással és türelemmel megspórolhatjuk a manikűröst, és otthon is szépen kilakkozhatjuk körmeinket.
Legfontosabb, hogy a körmünkön lakkozás előtt ne legyen semmilyen krém vagy olaj, felülete legyen teljesen száraz és tiszta (mindig távolítsuk el tökéletesen az előző lakkozás maradványait is). Első lépésben kenjünk fel egy alapozólakkot – ahogy a neve is mutatja, ez lesz lakkunk alapja, segít abban, hogy jobban megtapadjon körmeinken, és tovább tartson a manikűrünk, emellett sötétebb színű körömlakkok használata esetén megakadályozza, hogy a körmünk elszíneződjön. Mindig várjuk meg, amíg tökéletesen megszáradt az előző réteg lakk, és csak utána tegyük rá a következőt, különben buborékos lesz az eredmény. Azt, hogy körömlakkunk megszáradt-e, ne ujjbegyünkkel teszteljük, hanem két körmünket érintsük óvatosan össze – ha kicsit is összeragadnak, körmünk még nem áll készen a következő rétegre. Az alapozólakk után következik az első réteg színes körömlakk. Lakkozandó kezünket tegyük asztalra vagy valamilyen sima felületre, másik könyökünket pedig lehetőleg támasszuk meg, így biztosabban tehetjük fel a lakkot. Ritkább esetben egy réteg lakk is elég, de általában két réteg kell a tökéletes színhez és fedéshez. Ha körömdíszeket (kis köveket, strasszokat) szeretnénk felrakni, akkor azt akkorra időzítsük, amikor a lakk még egy kicsit nedves. Ezután következhet a fedőlakk, amelyből mindenképpen érdemes jó minőségűt választani, mert ennek a rétegnek kell megvédenie manikűrünket a külső hatásoktól – így, ha gyengébb minőségűt vásárolunk, valószínűleg kevésbé lesz ellenállóbb, és körömlakkunk hamar lepattogzik majd, meglehetős bosszúságunkra.
Címkékkörömlakk körömlakkozás manikűr
Ezt mindenképpen olvasd el!
A zsírszövet eltávolítása
Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …