A káposzta az úgynevezett „negatív kalóriás” ételek közé tartozik. Ez azt jelenti, hogy a szervezet kevesebb energiát nyer belőle, mint amennyit a káposzta megemésztése során elhasznál, ezért minél többet eszünk a káposztából, annál többet fogyhatunk. A káposztaleves diéta egy hétig ideális, két hétnél tovább viszont a hiánybetegségek elkerülése miatt nem ajánlott, hiszen eléggé egyoldalú a táplálkozás a diéta ideje alatt. Ez az egyik legrégebb óta ismert villámdiéta, már csak ez is bizonyítja hatékonyságát. A káposzta az emésztést is serkenti, így még ideálisabb diétázáshoz. Ha lelkiismeretesen betartjuk a gondosan kidolgozott diétát, a hetedik napra körülbelül öt, de akár tíz kilogrammtól is megszabadulhatunk. Testünk a diéta során négymennyiségű salakanyagtól szabadul meg, így energikusabbak, egészségesebbek leszünk tőle. A diéta során korlátlan káposztaleves mennyiség fogyasztható. Tartózkodjunk viszont a cukros ételektől, a gyümölcsök közül a banántól, mert sok kalóriát tartalmaz, ne igyunk alkoholt, és tartózkodjunk a szénsavas italoktól is. Többször is megismételhetjük a diétát, azonban ne essünk túlzásba, mert alultápláltságot és hiánybetegséget okozhat a hosszú ideig tartó egyoldalú táplálkozás. A káposztaleves elkészítése a következő alapanyagokat követeli meg. Hat darab hagyma, kettő paradicsompüré konzerv, 1 nagy fej édes káposzta, 2 db zöldpaprika, sárgarépa, zellergumó,leveskockával, sóval, borssal ízesíthetjük.. A hozzávalókat fél óra alatt puhára főzzük, ha nem szeretünk főzőcskézni akár előre is főzhetünk belőle, ezzel meg is van a fogyókúra alapja.
Címkékdiéta gyors fogyás káposzta káposztaleves méregtelenítés
Ezt mindenképpen olvasd el!
Amerikai diétázás
Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …