Hozzávalók:
2 teáskanál olaj
1 db hagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
25 dkg pulyka comb hús (felső comb vagy mell)
20 dkg cukkini (baby méret)
1 csokor kapor
só vagy vegeta
csipet bors
1-1,5 dl tejföl 12%-os
2 teáskanál étkezési keményitő ( vagy 1 kanál liszt)
Elkészítés:
1.
Az olajon megpirítom a hagymát,paprikát, paradicsomot.
2.
hozzáadom csíkokra vágót pulyka húst,a forró lábosban párszor átforgatom
3.
a mosott cukkini két végét levágjuk és apró kockára felkockázni,ezt is a lábosba tesszük
4.
a kaprot apróra vágjuk és mehet a többihez a lábosba… átforgatni az egészet és felöntjük vízzel, kb: hogy ellepje
tetszés szerint sózzuk.
5.
habarást késziteni(tejfölt és a keményítőt simára kikeverni)
6.
a megfőtt kész ételhez önteni a habarást és egyet forralni rajta
TIPP
a kész ételbe 2-3 csepp ecetet tehetünk
Tanácsok:
– pulyka hús helyet használhatunk csirke húst
– a baby méretű cukkinit nem kell megtisztitani,mehet héjastól az ételbe
– keményítő helyet használható 1 evők.liszt
– és aki szereti használhat pár csepp ecetet is”pikáns és így még jobb ízű lesz”
– az elkészült étel 2 adag
– saját receptem
Elkészítési idő: 20 perc