Hozzávalók:
10 dkg karfiol (20 kcal)
0,5 dl tej (30 kcal)
1 nyers tojás (55 kcal)
vegeta
Elkészítés:
Két deci vegetás vízben feltesszük a karfiolt és puhára főzzük. Majd elkeverjük a tojást a tejjel és lassan belecsorgatjuk a levesbe, azaz behanarjuk. Nagyon óvatosan tovább főzzük, vigyázva, hogy a tojás ne ugorjon össze. Petrezselyemmel és/vagy kaporral ízesítjük.
Tanácsok:
Készítheted karalábéból is. A kalóriatartalom nem változik.
Egy kicsit krémesebb, és pikánsabb lesz, ha csak két deci tejet és egy doboz natúr joghurtot keversz össze a tojással, és ezzel habarsz.
Melegen is és kihűlt állapotban is finom. Gyorsan elkészíthető.
Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: 105 k kcal