Bár a szénhidrátok kevésbé hizlalnak, mint a zsírok az energia felvétel korlátozása miatt főleg finomított szénhidrátok, valamint kenyerek, tésztafélék fogyasztását is korlátozni kell a diétában. Vannak olyan gabonaipari termékek, amelyeknek viszonylag magas a rosttartalmuk, ezért ezek kevésbé hasznosulnak, telítő hatásúak, így korlátozottan fogyaszthatók. A relatív magas energiatartalom 250kalória/100 gramm miatt azonban csak 1-2 vékony szelet barna kenyér (50.100 gramm), rozskenyér, korpás kenyér, durva kiőrlésű lisztből készült kenyér lenne ajánlatos. A diabetikus búzakopás kenyér energia tartalma 190 kalória/100 gramm, így ebből kissé többet is lehet fogyasztani. A finomított fehérkenyerektől, péksüteményektől a fogyókúra alatt tartózkodni kell. A tésztákban kissé magasabb a zsírtartalom, mint a kenyerekben. A házilag készült száraztészta zsírtartalmát a hozzáadott tojás növeli. Olaszországban elterjedtek – a nálunk is kapható – durumtészták, makarónik, spagettik. Ezeknek előnyös tulajdonsága, hogy durva kiőrlésű durum lisztből készülvén, meglepően magas,10-15 százalék közötti a rosttartalmuk. Így ezekkel a tésztákkal hamarabb lehet jól lakni, növekszik a telítettségérzés, kevesebb hasznosul belőlük. A fogyókúrába azonban magas energiatartalmuk miatt csak korlátozottan illesztgetők be, maximum 100 gramm naponta, egy-egy alkalommal. A fogyókúra alatt nem lehet süteményeket, édességeket, csokoládékat fogyasztani. Ezek magas szénhidráttartalmuk mellett magas zsírtartalmúak is, így energiabombának tekinthetők. Az elhízottak nassolásként fogyasztják őket, ez napi mintegy 800 kalória plusz energia felvételt jelenthet.
Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Kenyér, tésztafélék, édességek fogyasztása a fogyókúra ideje alatt
Címkékdiéta fogyás fogyokura kenyér szénhidrát
Ezt mindenképpen olvasd el!
Amerikai diétázás
Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …