Ez az étel igazán finom, és előre elkészítve, lefagyasztva, gyors vendégváró falatokkal kápráztathatjuk el vendégeinket.
Öntsünk kevés olajat egy wokba, alaposan hevítsük fel, majd ebben futtassuk meg a reszelt gyömbért, tegyük rá a darált húst, sóval, borssal ízesítsük. Állandó kevergetés mellett erős lángon átsütjük, majd tegyük hozzá a már előzőleg apróra vágott hagymát, gombát, paprikát, és a csíkokra vágott kínai kelt. Szezámolajjal, szójaszósszal meglocsoljuk, és alaposan összerázzuk.
A tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 6×4 cm-es darabokat vágunk belőle. Felvert tojással kenjük le, és egy-egy kanálnyi tölteléket halmozzunk a közepére.
Szorosan tekerjük fel, ügyelve, hogy ne nyíljon szét. Bőséges olajban aranysárgára sütjük, és szójaszósszal, édes-savanyú mártással, vagy chili mártással kínáljuk.
Töltelékhez:
- 50 dkg darált sertéshús
- 25 dkg kínai kel, vagy bébi kel
- 1 nagy tv paprika
- 1 csomó újhagyma
- 15 dkg gomba
- 2 chili paprika (vagy 2 teáskanál erőspista
- 3 evőkanál paradicsompüré
- 3 evőkanál olaj (ét-vagy olivaolaj)
- 1 evőkanál szezámolaj
- szójaszósz
- 1 tojás
- gyömbér, só, bors
- A sütéshez olaj
Tésztához: készen kapható rétestészta, vagy a bátrabbaknak:
Háromcsészényi lisztet egy csészényi langyos, meleg vízzel és egy teáskanál sóval alaposan összedolgozunk, és kb. két órán át, pihentetünk
Tudta-e hogy az első tészta megközelítőleg 4000 éves? Kína területén találtak rá, egy Laija nevű településen, melyet földrengés és ezt követő hatalmas áradás pusztított el.