Hozzávalók:
Két személyre:
400g kelbimbó
200 g darált hús / diétásan akrjuk akkor sovány hús/
2 ek. reszelt sajt /diétásan akkor az óvári sajtot ajánlom/
1 dl tejföl / diétásan finom joghurttal/
majoránna
szerecsendió
só ízlés szerint.
Elkészítés:
A megtisztított félbe vágott kelbimbót sós, vagy vegetás vízben puhára főzöm, leszűröm.
A darált húst sóval majorannával ízesitve teflonban megpároljuk. Rétegesen lerakjuk a kelbimbót és a párolt darált húst. Tetejét leöntjük tejfölbe, vagy joghurtba kevert reszelt sajttal, amit reszelt ( vagy őrölt) szercsendióval ízesítünk. Foró sütőben addig sütjük amig színesedni, pirulmi nem kezd a teteje.
Tanácsok:
A dárált hús erősebben is fűszerezhető pl, finom fasirt fúszerkeverék bele.e enyéni ízlésre bízva is fűszerzhetjük.
Ha valaki olcsóbban, vagy diétásaban akarja készíteni a HÚST FELCSERÉLHETI darált párizsival, vagy virslivel.
Elkészítési idő: 40 perc