Hozzávalók:
1 liter tej ( vagy 8 dl tej és 2 dl víz = így diétásabb :)
5-6 tojás
50 szem édesitő
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tejet alacsony lángon némi édesitőszerrel elkezdjük melegíteni. Ezalatt a tojások fehérjéjét keményre felverjük. Evőkanál segítségével a tejbe a felvert tojásfehérjéből gombócokat szaggatunk. Körülbelül 1 perc alatt megfőnek, majd meg kell forgatni, és még egy percig főzni a fehérje gombócokat. Ha az összes gombóc kifőtt, egy tálba tesszük őket és lefedjük, hogy a hab ne essen össe.
A tojássárgájához adjuk hozzá a maradék édesitőszert, vaníliáscukrot, ki keverjük simára/habosra. A tejből tegyünk egy-két evőkanálnyit a tojássárgás keverékhez, majd az egészet töltsük a tejjel teli lábasba. Folyamatosan kevergetve forraljuk fel, majd öntsük a gombócokra.
Tanácsok:
Hidegen vagy melegen fogyasszuk!
Elkészítési idő: 20 perc