Hozzávalók:
8 dkg zabkorpa
8 dkg upd 1 sütiliszt
4 dkg keményítő
1-2 ek kókuszreszelék
1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna
édesítő(én 10 csepp sztívia)
1 pohár natúr joghurt
1/2 pohár tejföl(12%)
1 tojás
1/2 dl olívaolaj
kb 10 dkg fagyasztott meggy (ne sok, mert elázik a tészta)
vanília aroma, fahéj, citromhéj(bármelyik, akár mind együtt)
Elkészítés:
Ugyanúgy kell ,mint a muffinokat :a száraz hozzávalókat egy tálba összekeverni.
A nedves hozzávalókat kézi habverővel egy másik tálba összekeverni.Végül hozzá önteni a száraz hozzávalókat,majd a meggyet.
Belekanalazni a muffin formákba, figyelve, hogy mindegyikbe jusson meggy.
Tanácsok:
Lassan sütni ,kb40 percig, 180 fokos sütőben.
Az összekeverés ne tartson sokáig, mert a muffin nem szereti.
Elkészítési idő: 50 perc