Hozzávalók:
-10 dkg búzakorpa
-10 dkg zabkorpa
-2 kk vaníliaaroma
-1 citrom reszelt héja
-1 db joghurt
-2dl tej
-3 tojás
-1 cs. sütőpor
-fahéj
-édesítőszer
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét csipet sóval habbá verem. A száraz összetevőket elegyítem, majd beleöntöm a joghurtot, tojássárgákat, tejet, aromát, édesítőt, reszelt citromhéjat alaposan összedolgozom.
Végül óvatosan, hogy ne törjem meg, beleforgatom a habbá vert tojásfehérjét. A muffintepsit telapokolom kapszlikkal és belekanalazom a keveréket. 180-200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sül.
Tanácsok:
Tipp: almát is lehet bele reszelni, meggyel, vagy bármilyen 1-es kódú gyümölccsel dúsítani. Reszelt alma esetén, kevesebb tej is elég lehet.