1/2 kiló sovány túró
1 sovány joghurt
2-3 nagy narancs lehártyázva, kockára vágva
Folyékony édesítő
2 evőkanál zselatin
fahéj
őrölt szegfűszeg
szeletelt mandula
Elkészítés:
A túrót a joghurttal, a narancs felével, édesítővel, fahéjjal, szegfűszeggel, édesítővel összeturmixoljuk. A zselatint kevés vízben elkeverjük, felforraljuk, majd kis hűtés után a túrós masszához keverjük (alaposan!). Hozzáadjuk a maradék narancsot, majd a masszát fóliával bélelt gyümölcskenyér formába öntjük. Pár órára (vagy 1 éjszakára) dermedésig hűtőbe tesszük. Ha összeállt, tálra borítjuk, megkenjük vékonyan édesítős joghurttal, és piríott (olaj nélkül), szeletelt mandulával megszórjuk.
Tanácsok:
Más gyümölccsel is isteni :o)