Hozzávalók:
4 személyre
4 kis cukkini
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 erőleves kocka
½ citrom héja és leve
1 kis pohár natúr joghurt
5 cl olivaolaj (használhatunk helyette vajat is)
Kevés parmezán
Elkészítés:
A hagymát feldaraboljuk, a fokhagymát felszeleteljük, és a felhevített zsiradékon lassú tűzön megdinszteljük. Pár perc múlva hozzáadjuk a hámozott, felkockázott cukkinit, és együtt pirítjuk 2-3 percig. Ezután felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és hozzáadjuk a kockát. Ha a cukkini megpuhult, leturmixoljuk, ízesítjük a reszelt citromhéjjal és levével, hozzákeverjük a joghurtot, majd kb. 1,5 literre felöntjük. Összeforraljuk. Tálaláskor megszórjuk reszelt parmezánnal.
Tanácsok:
Ötlet: kínálhatunk hozzá pirítöst, vagy tehetünk bele zsemlekockát, így már persze nem update1. A víz egy részét helyettesíthetjük száraz fehérborral. Jól illik hozzá a friss petrezselyemzöld
Elkészítési idő: 15 perc