Pizzatekercs

A házi készítésű pizzának kicsit más formáját szeretném ismertetni, ami talán nem hétköznapi, egyszerű, ámde időnket igénybe veszi, de fáradozásunk nem lesz hiábavaló! Fantasztikus az ízé és esztétikailag is fenomenális! Mindenkinek ajánlom, aki szereti a kelt tésztát, a húst, a zöldségeket, és persze aki nem fogyókúrázik! Uzsonnának kitűnő, akár egy könnyű vacsoraként is fogyasztható!
Először is kezdjük a töltelék elkészítésével, mivel fontos, hogy kihűljön a töltelék! A töltelék elkészítéséhez használunk 50 dkg sertés darált húst, amit egy nagy falú serpenyőben egy kis olajon fehérre sütjük vöröshagymával. Mikor kifehéredik a hús hozzáadunk kb. 3-4 dl vizet, pirospaprikát, ízlés szerint lehet erős pirospaprikát is, vegetát, borsot, bazsalikomot, majoránnát, friss zöldség zöldjét, 2 kávéskanál sót, ízlés szerint tehetünk bele piros aranyat is. Mikor már látjuk, hogy elfőtt egy kicsit a húsunkról a víz, hozzátehetjük a friss vagy konzerv gombát, kukoricát, zöldborsót. Kb. 5 percig jól összerotyogtatjuk a hozzávalókat. Fontos megjegyeznem a folyamatos kóstolást, hogy ne legyen túl sós vagy fűszeres, akár még hozzá is adhatunk más fűszert is, kinek, hogy ízlik. Ez a folyamat kb. 20-25 percet vesz igénybe!
A tészta elkészítését akkor kezdjük el, ha töltelék kellően kihűlt! Először is kezdjük az élesztő felfuttatásával. 5 dl tejhez adunk kb. 4-5 evőkanál cukrot, tűzön addig kevergetjük, míg el nem olvad a tejben a cukor, majd belemorzsoljuk az egy csomag élesztőt. Egy nagy tálba belemérjük a 80 dkg lisztet a 8 evőkanál étolajat és kb. 3-4 kávéskanál sót. Hozzáadjuk az élesztős tejet a liszthez és jól összegyűrjük, megdagasztjuk. Ha ez kész hagyjuk kelni! Miután megkelt a tésztánk, lisztes gyúródeszkára borítjuk, összegyúrjuk, és két fele választjuk. Ez egyik tészta bucit kinyújtjuk vékonyra, mikor ez megvan, szépen ráoszlatjuk a töltelékünket. Feltekerjük, mint a bejglit vagy a kakaós csigát. Kb. egy ujjnyi szeletekre vágjuk majd kizsírozott vagy sütő papiros tepsibe 1800C-on megsütjük. A másik bucival is végrehajtjuk ugyanezt a műveletet. Ízlés szerint sajttal is megszórhatjuk a tetejét!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hideg, banános narancsleves

A banán igazából téli gyümölcsös, de ma már egész évben minden áruház és zöldségesbolt polcain …

Leave a Reply