
A fĆzelĂ©kek elkĂ©szĂtĂ©sĂ©hez mindig friss, Ă©rett, jĂłl megtisztĂtott nyersanyagokat hasznĂĄljunk fel.KĂŒlön vĂĄgĂłdeszkĂĄn daraboljuk a zöldsĂ©get Ă©s a hĂșst. A kĂ©st, a fĆzĆkanalat, a turmixgĂ©pet, az edĂ©nyeket Ă©s az egyĂ©b konyhai eszközöket is csak a csecsemĆ Ă©teleinek elkĂ©szĂtĂ©sĂ©hez hasznĂĄljuk.Mindig egyenletesen daraboljunk, mert ezzel egyenletessĂ© tesszĂŒk a nyersanyagok felpuhulĂĄsĂĄt.A fĆzelĂ©kek elkĂ©szĂtĂ©sĂ©nĂ©l eleinte kĂ©t rĂ©sz burgonya, egy rĂ©sz zöldfĆzelĂ©k, vagy gyĂŒmölcs az arĂĄny. Amikor mĂĄr nagyobb mennyisĂ©get fogyaszt a baba, az arĂĄny egy rĂ©sz burgonya, kĂ©t rĂ©sz zöldfĆzelĂ©k vagy gyĂŒmölcs.A fĆzelĂ©kek emĂ©szthetĆsĂ©gĂ©t a rosttartalom csökkentĂ©sĂ©vel javĂthatjuk. Ezt szitĂĄn törtĂ©nĆ ĂĄtpasszĂrozĂĄssal Ă©rjĂŒk el. (A turmixolĂĄs csak pĂ©pesĂti, de nem tĂĄvolĂtj el a rostot, rĂĄadĂĄsul az erĆs keverĂ©s hatĂĄsĂĄra sok levegĆ kerĂŒl a fĆzelĂ©kbe. MindkettĆ az emĂ©sztĂ©st nehezĂti Ă©s bĂ©lgörcsöket okozhat.Minden pĂ©pesĂtĂ©s utĂĄn forraljuk össze mĂ©g egyszer az Ă©teleket, majd rövid idĆ alatt hƱtsĂŒk a megfelelĆ hĆmĂ©rsĂ©kletre.A fĆzelĂ©keket â a fĆzĆlevet is felhasznĂĄlva â a baba korĂĄnak megfelelĆen anyatejjel, tĂĄpszerrel vagy tehĂ©ntejjel is kiegĂ©szĂthetjĂŒk.A cukorral Ă©s a sĂłval valĂł ĂzesĂtĂ©st igyekezĂŒnk kerĂŒlni â szoktassuk gyermekĂŒnket a termĂ©szetes Ăzekhez.A fĆzelĂ©keket hat hĂłnapos korig csak burgonyĂĄval sƱrĂtsĂŒk, rĂĄntĂĄst a fĆzelĂ©kek elkĂ©szĂtĂ©sĂ©nĂ©l ne hasznĂĄljunk.A kĂ©sĆbbiekben a gyermekorvossal megbeszĂ©lve sƱrĂthetjĂŒk majd a fĆzelĂ©keket rĂĄntĂĄssal is. A fĆzelĂ©kek stirĂtĂ©sĂ©hez pĂ©ldĂĄul rizspelyhet is felhasznĂĄlhatunk.
KapcsolĂłdĂł fĂłrumok:
- dunsztkötĂ©s kĂ©szĂtĂ©se
- zabnyĂĄk elkĂ©szĂtĂ©se
HozzĂĄszĂłlĂĄsok (0)
Jelentkezz be, hogy hozzĂĄszĂłlhass!
BejelentkezésMég nincs hozzåszólås.
LegyĂ©l az elsĆ, aki hozzĂĄszĂłl!
