Napjaink egyik legfantasztikusabb ĂșjdonsĂĄga a gasztronĂłmia gourmet konyhĂĄja, amely egy szĂ­ntiszta kulinĂĄris Ă©lmĂ©ny. Aki szeretne igazĂĄn Ă­nyencsĂ©geket kiprĂłbĂĄlni, Ă©s olyan Ă©lmĂ©nynek rĂ©szese lenni, amely minden Ă©rzĂ©kszervĂ©t kielĂ©gĂ­ti, prĂłbĂĄlja ki a gourmet konyhĂĄt, Ă©s menjen el egy többfogĂĄsos vacsorĂĄra. MĂĄr maga a gourmet szĂł is azt jelenti, Ă­nyenc, Ă©s az irĂĄnyzat is FranciaorszĂĄgbĂłl szĂĄrmazik, melynek a konyhĂĄja köztudottan kĂŒlönleges.

A gourmet vacsora tulajdonkĂ©ppen egy mƱalkotĂĄs, melyben legalĂĄbb 10 fogĂĄst kĂ­nĂĄlnak fel a vendĂ©geknek, melyekrƑl egyĂ©rtelmƱen elmondhatĂłak, hogy nemcsak Ă­z-, hanem Ă©tvĂĄgygerjesztƑek is. Egyes Ă©ttermekben 15, vagy akĂĄr 20-25 fogĂĄsbĂłl is ĂĄllhat egy-egy ilyen vacsora, de ezt termĂ©szetesen a menĂŒsor is vĂĄlogatja. A vacsora közben az Ă©teleket nem a szokvĂĄnyos mĂłdon szervĂ­rozzĂĄk, Ă©s nem is Ășgy kell Ƒket elfogyasztani, hiszen hangĂ©lmĂ©ny is kĂ­sĂ©ri az egyes fogĂĄsokat. Egy gourmet vacsora akkor lehet igazĂĄn Ă©lmĂ©nyekkel teli, hogyha a szakĂĄcs, Ă©s a segĂ­tƑi mindent beleadtak az Ă©telek elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©be, szĂ­vĂŒket-lelkĂŒket egyarĂĄnt. Egy gourmet vacsora forgatĂłkönyve a következƑ: az elsƑ fogĂĄsokat körĂŒlbelĂŒl 6 Ăłra fele szervĂ­rozzĂĄk a vendĂ©gek szĂĄmĂĄra, mĂ­g az utolsĂł fogĂĄst körĂŒlbelĂŒl 11 Ăłrakor kapjĂĄk meg. MĂĄr ebbƑl is jĂłl lĂĄthatĂł, hogy ez nem olyan, mint egy hagyomĂĄnyos Ă©ttermi vacsora, amikor bemegyĂŒnk, rendelĂŒnk, elfogyasszuk az Ă©telt, majd tĂĄvozunk, ez ennĂ©l sokkal több. Egy igazi gourmet vacsora rĂ©sztvevƑi kĂŒlönleges Ă©lmĂ©nyeket szereznek egy ilyen estĂ©n, akĂĄr hasonlĂ­thatjuk egy zenĂ©s-mƱsoros esthez is ezt a programot. Minden Ă©telhez tĂĄrsul valamilyen hang-, Ă©s fĂ©nyeffekt, valamint nĂ©hĂĄny lĂĄtvĂĄnyelem is. A pincĂ©rek ĂĄltalĂĄban tĂĄjĂ©koztatjĂĄk a vendĂ©geket arrĂłl is, hogy mit, hogyan fogyasszanak el, Ă­gy a gasztronĂłmiai harmĂłnia teljessĂ© vĂĄlhat. ÁltalĂĄban elmondjĂĄk az Ă©telek elkĂ©szĂ­tĂ©si technikĂĄjĂĄt is, hiszen igen gyakori, hogy a szakĂĄcs is bemutatkozik a vacsora vĂ©gĂ©n, hogy megdicsĂ©rhessĂ©k mƱalkotĂĄsait. Egy ilyen gourmet menĂŒben valĂłjĂĄban rengeteg fĂ©le Ă©tel szerepel, az elsƑ nĂ©hĂĄny fogĂĄs hideg elƑétellel kezdƑdik, majd levest kapnak a vendĂ©gek, kĂ©sƑbb szerepelnek mĂĄr a szĂĄrnyas hĂșsok is, a sertĂ©s, a marha, a bĂĄrĂĄny, minden, amit csak eltervezett a szakĂĄcs, majd a vĂ©gĂ©n a desszert. Persze gondolhatnĂĄnk, hogy senki nem bĂ­r ennyit enni, azonban a gourmet vacsora lĂ©nyege, hogy mindenki mindent meg bĂ­rjon enni, Ă­gy nem nagy adagokat szolgĂĄlnak fel, hanem pont annyit, amivel jĂłl laknak a vendĂ©gek.

HozzĂĄszĂłlĂĄsok (0)

Jelentkezz be, hogy hozzĂĄszĂłlhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzåszólås.

LegyĂ©l az elsƑ, aki hozzĂĄszĂłl!