A gourmet konyha
Napjaink egyik legfantasztikusabb ĂșjdonsĂĄga a gasztronĂłmia gourmet konyhĂĄja, amely egy szĂntiszta kulinĂĄris Ă©lmĂ©ny. Aki szeretne igazĂĄn ĂnyencsĂ©geket kiprĂłbĂĄlni, Ă©s olyan Ă©lmĂ©nynek rĂ©szese lenni, amely minden Ă©rzĂ©kszervĂ©t kielĂ©gĂti, prĂłbĂĄlja ki a gourmet konyhĂĄt, Ă©s menjen el egy többfogĂĄsos vacsorĂĄra. MĂĄr maga a gourmet szĂł is azt jelenti, Ănyenc, Ă©s az irĂĄnyzat is FranciaorszĂĄgbĂłl szĂĄrmazik, melynek a konyhĂĄja köztudottan kĂŒlönleges.
A gourmet vacsora tulajdonkĂ©ppen egy mƱalkotĂĄs, melyben legalĂĄbb 10 fogĂĄst kĂnĂĄlnak fel a vendĂ©geknek, melyekrĆl egyĂ©rtelmƱen elmondhatĂłak, hogy nemcsak Ăz-, hanem Ă©tvĂĄgygerjesztĆek is. Egyes Ă©ttermekben 15, vagy akĂĄr 20-25 fogĂĄsbĂłl is ĂĄllhat egy-egy ilyen vacsora, de ezt termĂ©szetesen a menĂŒsor is vĂĄlogatja. A vacsora közben az Ă©teleket nem a szokvĂĄnyos mĂłdon szervĂrozzĂĄk, Ă©s nem is Ășgy kell Ćket elfogyasztani, hiszen hangĂ©lmĂ©ny is kĂsĂ©ri az egyes fogĂĄsokat. Egy gourmet vacsora akkor lehet igazĂĄn Ă©lmĂ©nyekkel teli, hogyha a szakĂĄcs, Ă©s a segĂtĆi mindent beleadtak az Ă©telek elkĂ©szĂtĂ©sĂ©be, szĂvĂŒket-lelkĂŒket egyarĂĄnt. Egy gourmet vacsora forgatĂłkönyve a következĆ: az elsĆ fogĂĄsokat körĂŒlbelĂŒl 6 Ăłra fele szervĂrozzĂĄk a vendĂ©gek szĂĄmĂĄra, mĂg az utolsĂł fogĂĄst körĂŒlbelĂŒl 11 Ăłrakor kapjĂĄk meg. MĂĄr ebbĆl is jĂłl lĂĄthatĂł, hogy ez nem olyan, mint egy hagyomĂĄnyos Ă©ttermi vacsora, amikor bemegyĂŒnk, rendelĂŒnk, elfogyasszuk az Ă©telt, majd tĂĄvozunk, ez ennĂ©l sokkal több. Egy igazi gourmet vacsora rĂ©sztvevĆi kĂŒlönleges Ă©lmĂ©nyeket szereznek egy ilyen estĂ©n, akĂĄr hasonlĂthatjuk egy zenĂ©s-mƱsoros esthez is ezt a programot. Minden Ă©telhez tĂĄrsul valamilyen hang-, Ă©s fĂ©nyeffekt, valamint nĂ©hĂĄny lĂĄtvĂĄnyelem is. A pincĂ©rek ĂĄltalĂĄban tĂĄjĂ©koztatjĂĄk a vendĂ©geket arrĂłl is, hogy mit, hogyan fogyasszanak el, Ăgy a gasztronĂłmiai harmĂłnia teljessĂ© vĂĄlhat. ĂltalĂĄban elmondjĂĄk az Ă©telek elkĂ©szĂtĂ©si technikĂĄjĂĄt is, hiszen igen gyakori, hogy a szakĂĄcs is bemutatkozik a vacsora vĂ©gĂ©n, hogy megdicsĂ©rhessĂ©k mƱalkotĂĄsait. Egy ilyen gourmet menĂŒben valĂłjĂĄban rengeteg fĂ©le Ă©tel szerepel, az elsĆ nĂ©hĂĄny fogĂĄs hideg elĆĂ©tellel kezdĆdik, majd levest kapnak a vendĂ©gek, kĂ©sĆbb szerepelnek mĂĄr a szĂĄrnyas hĂșsok is, a sertĂ©s, a marha, a bĂĄrĂĄny, minden, amit csak eltervezett a szakĂĄcs, majd a vĂ©gĂ©n a desszert. Persze gondolhatnĂĄnk, hogy senki nem bĂr ennyit enni, azonban a gourmet vacsora lĂ©nyege, hogy mindenki mindent meg bĂrjon enni, Ăgy nem nagy adagokat szolgĂĄlnak fel, hanem pont annyit, amivel jĂłl laknak a vendĂ©gek.
HozzĂĄszĂłlĂĄsok (0)
Jelentkezz be, hogy hozzĂĄszĂłlhass!
BejelentkezésMég nincs hozzåszólås.
LegyĂ©l az elsĆ, aki hozzĂĄszĂłl!
