A grill diéta

A dietetikusok szerint a fogyókúrás ételek egyik legegyszerűbb és legegészségesebb elkészítési módja a grillezés. A grillezésnél ugyanis nem adunk zsiradékot az ételhez. Csak a grill rácsot kenjük le egy kevés olajjal, hogy ne tapadjon rá a hús. Így a grillezéssel készült ételek zsírszegények. A diéta idején a grillezésnél is kerüljük a zsírosabb húsféléket. Azonban bátran grillezhetünk zöldségféléket, halféléket, vagy sovány sertés húsokat. A pácoláshoz használjunk szőlőmag, kukorica csíra, vagy napraforgó olajat. A grill diétát nem csak a szabadban grillezett ételekkel lehet csinálni, ha nincs jó idő a konyhában raklett sütőn is elkészíthetjük az ételt. Ilyenkor az alsó tálcáiban zöldségféléket és sajtot, a tetején húst süthetünk szinte zsírmentesen. A fogyókúra alatt a zöldségfélékhez se adjunk semmilyen zsiradékot és csak tíz percig süssük őket, így a rost tartalmuk is megmarad. Fehér kenyér helyett alufóliába csomagolt krumplit, vagy salátát együnk a hús és a zöldségek mellék.Minta étrend1 napReggeli: Grillezett alma fahéjjal és néhány csepp mézzelTízórai: Répaszeletek fűszeres joghurtba mártogatvaEbéd: Csirkecombroston vegyes salátával. (ez lehet citromos- bazsalikomos- olívia olajas dresszing)Uzsonna: Grillezett sütőtök szőlővelVacsora: őszibarackos – parmezános saláta.2. napReggeli: 1 szelet grillezett gomolyasajt, 1 vékony szelet pirítóssal, körtévelTízórai: 3 szem dióEbéd: Hal roston grillezett zöldségkörettel, fokhagymás petrezselyemszósszal .(a zöldségköret lehet gomba, sütőtök, répa,)Uzsonna : AnanászsaslikVacsora: Csirkemellcsíkok grillezve, káposztasaláta

Kapcsolódó fórumok:

  • szőlőmag ültetése
  • leíró fogalmazás minták

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!