Hozzávalók:20dkg teljes kiőrlésű liszt8dkg vaj3dl tejszín6db alma (elsősorban a jonatánt ajánlom)1 rúd vanília, édesítőszer2 tojássárgája10dkg durvára vágott mandula5 dkg mézízlés szerint őrölt fahéj
Elkészítés:A lisztet összegyúrjuk a vajjal és a tojássárgájával, kikaparjuk a vaníliarúd belsejét, hozzáadjuk az édesítőszert. A kinyújtott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kivesszük. Vékonyan bevagdossuk őket úgy, hogy az aljuk egyben maradjon. Az így előkészített fél almákat a tésztára rakjuk.Meglangyítjuk a mézet, és bekenjük vele az almák tetejét, hogy a most rászórt mandula és fahéj rajta maradjon.Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt pirosra sül. Kihűlés után kb. ugyanennyi idő alatt el is fogy
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!