Hozzávalók:1 csomag réteslap – 12 lapos –75 dkg túró3 tojás sárgája2 konzerv ananász (Persze lehet más gyümölcs is, de akkor el ne feledjünk új nevet adni a sütinek!)némi mazsolaédesítőszer2-3 evőkanálnyi olíva olaj
Elkészítés:Mivel olyan trükkösek voltunk, hogy készen vettük a réteslapot, először a tölteléket készítjük el. Először is bekapunk néhány szem mazsolát, a többit alig 5 percre vízbe tesszük.A túrót egy edényben villával összetörjük, majd hozzákeverjük a tojás sárgáját és az édesítőszert. Felbontjuk az ananászkonzervet, és rövid közelharcot követően elosztjuk a levét a kunyeráló családtagok között.A megduzzadt mazsolát az ananásszal együtt keverjük bele a túrós masszába.Itt az ideje megküzdeni a réteslappal! Hogy ne ragadjon és törjön annyira, egy benedvesített törlőkendőt terítünk alá. Némi matematikai készséggel a 12 lapos réteslapot válasszuk 4 felé, darabonként 3 lapra.Ezután az első 3 lapot hagyjuk a nedves törlőkendőn és a lapok között vékonyan kenjünk szét néhány csepp olíva olajat. A töltelékből- hasonlóan, mint a palacsinta készítésénél – a lap egyik végébe, hosszában helyezzük el a masszát. Eztán a réteslapot a töltelékkel együtt nagy nehezen feltekerjük, majd a kiolajozott tepsibe tesszük. Hasonlóképpen készítjük el a másik 3 rúd rétest is, legvégül a rétesek tetejét, leges legvégül pedig a homlokunkat vizes kézzel átsimítjuk.A rétest előmelegített sütőben, 200-220C-on kb. 25-30 percig aranybarnára sütjük
Kapcsolódó fórumok:
- megduzzadt szemeremajak
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!