Az egészséges táplálkozás nem fárasztó.Hogyan lehet olyan életszakaszban egészségesen táplálkozni, amikor nagyon kevés idő jut bonyolult ételek elkészítésére? Kevés időt igényel az elkészítése és mégis értékes táplálék a gyümölcsből, a nyers zöldségből, diófélékből, joghurtból, sajtból, teljes kiőrlésű kenyérből összeállított étel. Munkát takaríthatunk, ha olyan zöldségféléket fogyasztunk, melyek nyersen is ehetők, mint a karalábé, édeskömény, sárgarépa, zeller, paradicsom, uborka és paprika. A vegyes saláták előre is elkészíthetők, ha a salátaöntetet külön tárolja. Az is praktikus, ha a gabonát vagy krumplit előre megfőzi és később sajttal, salátával vagy szósszal kiegészíti. Sok mindent ehet egy kézzel – karján a kisbabával vagy szoptatás közben. Készítsen oda a szoptatáshoz diófélét, egy szelet kenyeret, egy kis zöldséget és innivalót, és már meg is van a tízórai vagy épp az uzsonna.Kérem, vegye figyelembe!Talán nem táplálkozik különösebben egészségesen, és előnyben részesíti a pizzát, a gyorséttermi menüket és a kólát vagy a nagyon zsíros kosztot és sok édességet. A szoptatás ettől még sikerül – még azok az anyák is jól tudják kisbabájukat a mellükön táplálni, akik egyoldalúan táplálkoznak. A tejmirigyek elvonják testétől azt, ami a jó minőségű tejhez szükséges. Mindez azonban az Ön kárára történik. Ezért a változatos, értékes étrend mindenképpen javasolt saját jobb közérzete miatt. Mindez a kiegészítő táplálkozás bevezetése után gyermeke számára is fontos.Most ne diétázzon!A szoptatás nem alkalmas időpont a diétára és fogyókúrára. Szervezetének most minden tartalékára szüksége van. Mindkettőjük szempontjából jobb a normális, lassú fogyás a szülés után. Nem előnyös, ha havi két kilónál többet ad le.

Kapcsolódó fórumok:

  • fehérvérsejt növelés

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!