Bólé készítés

A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk (kivéve a citrusféléket), feldaraboljuk, amennyiben szükséges kimagozzuk, ízlés szerint megcukrozzuk, majd a tömény italt ráöntve állni hagyjuk néhány órát. Ezután adjuk hozzá a bort, tálalás előtt pedig a behűtött pezsgőt. Természetesen alkoholmentes bólét is készíthetünk, ilyenkor rövidital, a bor és a pezsgő helyett gyümölcsteát, szörpöt, szirupot vagy gyümölcslevet használunk. Így akár gyermekzsúrokon is feltálalhatjuk. A bólé elnevezés az angol bowl szóból származik, jelentése tál. Ez az alapvetően gyümölcsökből, borból valamint pezsgőből készült koktélszerű ital a legtöbb rendezvényen megtalálható, legyen szó családi összejövetelről vagy egy céges buliról. Bár hazánkban elsősorban mint hagyományos szilveszteri italt tartják számon, manapság év közben is egyre több partin és fogadáson fogyaszthatjuk. A bólé minden szempontból ideális ital, hiszen bárki könnyen elkészítheti, a hozzávalók ízlés szerint variálhatók és akár a sarki közértesben is beszerezhetők. A bólét hagyományosan nagy méretű, általában üvegtálban szolgálják fel, merőkanállal valamint széles szájú, gyakran füles pohárból fogyasztják. Nem ritkán kiskanalat is szervíroznak mellé a gyümölcsdarabok miatt.

Hozzávalók:

  • Gyümölcsök (ízlés szerint: Őszibarack,
  • meggy, narancs, banán, alma, citrom,
  • eper, ananász, mandarin stb….)
  • Vörösbor (ízlés szerint száraz, félédes,
  • vagy édes)
  • Száraz pezsgő
  • Tömény ital (ízlés szerint: likőr, konyak)
  • Cukor

Kapcsolódó fórumok:

  • vámpírfog készítés
  • fácáncsapda
  • fóliasátor készítés
  • macskafül készítés
  • tápkocka készítés házilag
  • csokor átadó versek
  • vámpírfog készítés házilag
  • súlyzó készítés
  • persely készítés házilag
  • masni készítés szalagból

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!