Hozzávalók:– fél kiló filézett csirkemell– 1 dl olivaolaj– 6-8 gerezd fokhagyma– só, bors, mustár
A chiliszószhoz:– chilipor (ne legyen benne cukor, figyelj vásárláskor!)– 1 doboz natúr paradicsom konzerv– fokhagyma– só, oregano, bazsalikom ízlés szerint.
Elkészítés:A csirkemelleket az elkészítést megelőző napon be kell pácolni. A húst megsózod, borssal bolondítod, péppé zúzott fokhagymával bedörzsölöd, majd vékonyan bekened mustárral.Az így előkészített ciciszeletekre öntöd rá az olivaolajat, és az egész tálat lefedve egy napig a hűtőben pihenteted.
Másnap kevés olajon megsütöd a húst.A paradicsompürét kicsit megpirítod, belekevered a chiliport, a kevéske péppé zúzott fokhagymát, sót, oregánót és bazsalikomot adsz hozzá.Ha túl sűrű, akkor egy kis vízzel felöntöd a szószt.
Ezután öntsd rá a mártást a husikra!
Tanácsok:Köretként pirított zöldséget lehet tálalni, vacsira és ebédre is igazán finom!
Kalóriatartalom:1584 kcalSzénhidráttartalom:25 gramm
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!