Clafouty update módra ( francia édesség, ejtsd: Klafuti ) recept

Hozzávalók:50 dkg 1-es kódú gyümölcs (kimagozva, vagy darabolva)5 dkg zabkorpa5 dkg fruktóz, vagy 1 ek. folyékony édesítő4 tojás1,5 dl zsírszegény tej1/2 tk sütőporreszelt citromhéj, vagy aromaolívaolaj

Elkészítés:Egy jénai tálat vékonyan kiolajozunk, és beleszórjuk a gyümölcsöket. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, az összes többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd óvatosan belekeverjük a habba.Ráöntjük a gyümölcsre,és mehet is a 175 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 25-30 percig ( tűpróbáig ) sütjük. A teteje szép pirosra fog pirulni.

Tanácsok:Személy szerint előnyben részesítem a frúktózt az édesítővel szemben. A tojásfehérjét a fele cukor mennyiséggel vertem fel, mert így keményebb habot lehet kapni, és a másik felét tettem a zabkorpás keverékbe.Ha túl sok levet engedő gyümölcsből készítjük, ajánlatos megszórni esetleg fahéjjal összekevert zabkorpával, mielőtt a tésztamasszát ráöntjük.

Elkészítési idő:45 perc

Kapcsolódó fórumok:

  • nejem akt fotozáson történetek

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!