
A spanyolok és mexikóiak egyik alapvető étele a tortilla. Ma már itthon is egészen biztosan mindenkinek ismerősen cseng ennek az egyszerű tésztának a neve. Rengeteg féle ételt lehet belőle varázsolni, akár hússal töltve, zöldséggel, kinek mi a kedvence. Igaz készen szinte már bármelyik üzletben megvásárolható, mégis ha otthon, frissen sütjük meg, egészségesebb és ízletesebb tortillát használhatunk.Tortilla hozzávalói 4 főre: 30dgk finomliszt, 4 evőkanál étolaj, ½ csomag sütőpor, kb. 3dl langyos víz és egy kávéskanál só.A lisztet, az olajt, a sót, a sütőport egy tálba tesszük. A vizet fokozatosan adagolva lágy tésztává gyúrjuk. Lefedjük, és 15 percet pihentetjük. Kb. 10-12 gombócot formálunk b előle és bőségesen meglisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. Öntöttvasból készült, vagy vastag aljú teflon serpenyőben zsiradék nélkül sütjük. Ha elkezd hólyagosodni a tészta, akkor kell megfordítani. Érdemes alufóliával lefedni az elkészült darabokat, különben megkeményednek.Töltelék hozzávalói 4 főre: 600g csirkemell filé, 1 tasak fajita fűszerkeverék (ízlés szerint bármilyen fűszerkeverék), 2 evőkanál olívaolaj.A csirkemell filéket apró kockákra (csíkokra) vágjuk, ráhintjük a fűszerkeveréket, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és jól beleforgatjuk a húst. (markánsabb íz elérése érdekében maximum 1 órát pácolódjon a hűtőben) Vastag falú serpenyőt felhevítünk, és jól átsütjük benne a csirkemell kockákat.Tálaláshoz többféle, ízlés szerint kefires, tejfölös, natúr joghurtos, majonéz alapú szószt készíthetünk. Csípőset kedvelőknek ajánlom a guacamolet, tabasco szószt és a jalapeno paprikát! Zöldséget se felejtsük ki, ízlés szerint, paprikát, paradicsomot, hagymát, salátát tehetünk a tésztánkba. Végül a zöldséggel és a szósszal megtöltött korongokat feltekerjük, kettévágjuk, és azonnal tálalhatjuk! A siker garantált lesz!
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!