
A recept 6-8 személyre:
40 dkg keserű, tehát étcsoki4 evőkanál tejszín2 evőkanál rum vagy más finom alkohol (gyerekek esetében elhagyható)
Tetszés szerinti gyümölcsök, például1 egész ananász vagy ananászkonzerv2 keményebb körte2 banán2 almapár szem eper20 deka aszalt szilva
Elkészítése:A gyümölcsöket megmossuk, szükség szerint megpucoljuk és kockára, karikára aprítjuk. Egy teflon edénybe öntjük a tejszínt, belekockázzuk a csokoládét, és nagyon lassú tűzön felolvasztjuk. Beleöntjük az alkoholt.
Ha az állaga krémes, akkor áttöltjük fondü edénybe (amely alatt kis mécses van, hogy folyékonyan, melegen maradjon a csokoládé), és minden vendég a villájára szúrja a tetszés szerinti gyümölcsöt, majd a csokiba mártja.Laktató, és a gyümölcsök miatt mégis csak egészségesebb fogyasztási módja a csokoládénak, és nem tartalmaz lisztet, így lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják!
Jó tanács: Az étcsokoládé és a gyümölcsök számos értékes hatóanyagot tartalmaznak, így például vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat (flavonoidokat). Az étcsokoládé számos kutatás szerint csökkenti a vérrögök kialakulását, mérsékli a vérnyomást és javítja a kedélyállapotot (ún. boldogsághormon-tartalma miatt). Fogyasztása – magas kalória tartalma miatt – csak kis mennyiségben javasolt, de jótékony hatását így is kifejti!
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!