Hozzávalók:4 db aszalt sárgabarack,125 gr rizs,6 dl zsírszegény tej,1 csipet só,1 reszelt citromhéj,6 ek. édesítőpor,1/2 csomag zselatin,1 dl tejszín,A szószhoz:2 dl natúr joghurt,1 ek. édesítőpor,1/2 tk. őrölt fahéj
Elkészítés:Az aszalt barackot apró darabokra vágjuk.A rizst megmossuk, a tejjel, egy csipet sóval, a citromhéjjal, 4 ek. édesítővel és a barackokkal feltesszük főni, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben többször megkeverjük.A zselatint elkeverjük 1 dl vízzel, felmelegítjük.A tejszínt 2 ek. édesítőporral kemény habbá verjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.Hideg vízzel kiöblítjük a kuglófformát.A rizshez keverjük a tejszínt, és beleforgatjuk a zselatint is. Az egészet a formába simítjuk. Letakarjuk, és kb. 2 órára a hűtőbe tesszük.Közben a szószhoz simára keverjük a joghurtot az édesítőporral és a fahéjjal.A kuglófformát meleg vízbe mártjuk, és a kuglófot tálra borítjuk. A joghurtos szósszal tálaljuk.
Tanácsok:A mennyiségek 22 cm átmérőjű kuglófformához valóak.
Sütés nélkül készíthető!
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!