Hozzávalók:6 alma1 dl tej10 dkg vaj + a formához4 tojás6 evőkanál édesítőpor + a tálaláshoz18 dkg teljes kiőrlésű (graham) liszt1 teáskanál őrölt koriander1 teáskanál sütőpor5 dkg tisztított tökmag5 dkg tisztított napraforgó mag
Elkészítés:Az almát megmossuk, nyolc gerezdre vágjuk, és magházát eltávolítjuk. A tejet a vajjal felforrósítjuk.Elkészítés: A tojásokat az édesítőporral habosra keverjük. Hozzáöntjük a forró tejet, és még két percig keverjük. A lisztet összekeverjük a korianderrel, a sütőporral, és a tojásos keverékbe dolgozzuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy kapcsos tortaformát vagy egy tűzálló formát, és belesimítjuk a masszát. Az almát körkörösen ráfektetjük, megszórjuk a tök- és napraforgó magokkal, és a sütő középső rácsán kb. 35 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk édesítőporral.
Kapcsolódó fórumok:
- facebook torta jel
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!