Hozzávalók:4 csirkemell, vagy 8 kicsi comb,3 dkg zsír,1 fej vöröshagyma,2 szál sárgarépa,2 szál petrezselyemgyökér,1 kis zeller,karalábé,1 zöldpaprika,1 paradicsom,1-2 evőkanál liszt,2 pohár kefir,7-8 babérlevél,ételízesítő por,borsikafű,2 evőkanál mustár,2 evőkanál kristálycukor,1 mokkáskanál Piros Arany krém,citromlé,só.
Elkészítés:A hagymát apróra vágom és zsírban aranysárgára pirítom.Hozzáadok egy kis Piros Aranyat, zöldpaprikát, meg paradicsomot és a csirkehúst beletéve pár percig együtt pirítom, majd felengedem annyi vízzel, hogy ellepje.Kerül bele még megtisztított sárgarépa, gyökér, zeller, karalábé vékony karikákra vágva és a felsorolt fűszerekkel ízesítve, lefedve jó puhára párolom az egészet , majd a húst villával egy tálra kiszedem.A zöldségeket krumplitörőn átnyomom és mustárral ízesítem.A kristálycukorból karamellt készítek, felengedem vízzel és addig főzöm, míg teljesen fel nem oldódott.A zöldséghez öntöm és felfőzöm, ha nem elég pikáns, citromot csavarok bele.A lisztből a kefírrel habarást készítek és ezzel sűrítem be a vadas mártást.Beletéve a húst, az egészet felforrósítom.Zsemlegombóc illik hozzá.
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!