Egészséges wok recept

Az igazi kínai konyha ételei azért annyira táplálóak és ízletesek,mert rövid idejű,de magas hőmérsékletű sütéssel-főzéssel-párolással készítik. Erre a wok a legalkalmasabb eszköz.

Ürüragu indiai módra

Elkészítési ideje 90 perc.

Hozzávalók

  • 80 dkg ürücomb
  • 40 dkg rizsborral20 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg kucsmagomba
  • 1 dl olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg curry fűszerkeverék
  • kakukkfű
  • 5 dkg vaj
  • őrölt bors

Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon aranysárgára dinszteljük,majd hozzáadjuk a kis kockára vágott húst. Zúzott fokhagymával,curryvel,kakukkfűvel és sóval ízesítjük,meglocsoljuk kevés vízzel,majd fedő alatt félkészre főzzük. Beletesszük a cikkekre szelt gombát,a hússal együtt átpirítjuk,majd hozzáadjuk a felhevített vajon üvegesre pirított rizst.Felengedjük 7,5 dl vízzel,lefedjük,és készre pároljuk.Formába tesszük,forrón tányérokra borítjuk,majd azonnal kínáljuk.

Szecsuani csípős falatkák

Elkészítési idő 30 perc.Hozzávalók

  • 50 dkg marhahúscsíkok
  • 4 zöldhagyma
  • 2 zellerszár
  • 4 sárgarépa
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 evőkanál szójamártás
  • 2 evőkanál sherry
  • 1 evőkanál Hoisin szósz
  • 3 kiskanál csilimártás
  • 3 evőkanál olaj
  • csipetnyi só

A húst öt centiméter hosszú, vékony csíkokra vágjuk,megsózzuk és megforgatjuk kukoricalisztben. A sárgarépát és a zellert fölszeleteljük,a zöldhagymát fölaprítjuk. Az olajat fölforrósítjuk,egy perc alatt megfuttatjuk rajta a hagymát,majd beletesszük a húst és négy percig sütjük. Hozzáadjuk a zellert és a sárgarépát,majd két perc múlva meglocsoljuk a Hoisin mártással,a csilimártáshal a szójamártással és a sherryivel. Felforraljuk,egy perc alatt összepároljuk,majd párolt rizzsel körítjük.

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!