Egyszerű csokoládés keksz

Hozzávalók:

20 dkg Rama sütőmargarin,20 dkg kristálycukor,1 tojás,35 dkg finomliszt,2 evőkanál keserű kakaópor,2 mokkáskanál sütőpor,fél csomag vaníliás cukor,

a tetejére:1 tojás,3 evőkanál kristálycukor.

A puha (szobahőmérsékletű) margarint és a cukrot egy tálban, fakanállal kikeverjük. A tojást hozzáadjuk, és simára dolgozzuk. A lisztet a kakaóval, a sütőporral meg a vaníliás cukorral összekeverjük, majd a cukros margarinnal összegyúrjuk.A tésztát hat egyenlő (körülbelül 13 dkg-os részre osztjuk, és egyenként jó ujjnyi vastagságú rudat sodrunk belőle, amiket egymás mellé, sütőpapírral bélelt nagy tepsibe fektetünk.A tetejüket ujjunkkal kissé ellapítjuk úgy, hogy kétujjnyi széles tésztacsíkokat kapjunk. Felvert tojással mindegyiket lekenjük, a cukorral megszórjuk.Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 Celsius fok; légkeveréses sütőben 175 Celsius fok) körülbelül 15 percig sütjük.Vigyázzunk, hogy átsüljön, de nehogy kiszáradjon! 2-3 percnyi pihentetés után a tepsiben, még melegen fölvágjuk.Egy rúdból 10 kekszet kaphatunk. Ha kihűlt, jól záradó fémdobozba (például: teás doboz) rakjuk, így tárolhatjuk!Ideális lehet tavaszi vagy nyári kirándulásokhoz, egészen könnyű, akár hétköznap is gyorsan elkészíthető.

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!