Eredeti amerikai cookies

Ezt a csodálatosan egyszerű ámde sok kalóriát tartalmazó aprósüteményt egy Amerikában élő barátomtól kaptam. Mikor először megkínált az elkészített sütivel nagyon ízlett és rögtön le is csaptam a receptre! Elkészítése egyszerű, gyors, és édes! Reggeli, uzsonna, vacsora, vendégváró, filmnézés, baráti találkozók alkalmával ideális sütemény. Fogyaszthatjuk, tejjel, kakaóval, teával, kávéval, amelyik csak szimpatikus!Hozzávalók: 1 kocka ráma, ¾ csésze barna cukor, ¾ csésze kristálycukor, 1 vaníliás cukor, 2 egész tojás, csipet só, 2 és ¼ csésze fehér liszt, 1-2 kávéskanál szódabikarbóna (minőségétől függően), 2 tábla tejbevonó (Katica) vagy akármilyen csokoládé, mazsola, ízlés szerint.Elkészítése roppant egyszerű. Az egy kocka rámát késsel belevagdossuk egy tálba, folyamatosan adagoljuk hozzá a barna és kristálycukrot, vaníliás cukrot úgy, hogy villával jól össze tudjuk nyomkodni a rámával. Mikor jól összedolgoztuk és a cukrok jól összeolvadtak a rámával hozzáadjuk a 2 egész tojást, csipet sót és a szódabikarbónát és az apró kis kockákra vágott csokoládét (mazsolát). Egy kis lisztet öntünk a masszához úgy, hogy jól össze tudjuk gyúrni a kezünkkel. Nem kell külön gyúródeszkára tenni, a tálban is megfelelően össze tudjuk dolgozni. Ez után folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet és jól összedolgozzuk, hogy egy ragadós sárga masszát kapjunk. Végül a tepsibe helyezzük, a masszát úgy, hogy egy teáskanállal mérjük ki az adagot kb. 5 cm távolságra, hogy sülés közben ne ragadjanak össze, így tegyük bele a tepsibe. Nem kell a tepsit kikenni zsírral, se sütőpapír sem kell, nem fog leragadni! A nyers cookies adagocskákat nem kell szétnyomkodni a tepsibe, sülés közben szép kerek formát fog felvenni! Előmelegített légkeveréses sütőben 1800C-on 5-6 percig süssük! Aki nem rendelkezik ilyen sütővel az kb. 5-10 percig süsse!Remek nyári-téli sütemény, a gyerekeknek imádni fogják!

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!