Fokhagymás, sajtos muffin

Hozzávalók:

  • 5 gerezd fokhagyma,
  • fél csokor petrezselyem,
  • fél csokor metélőhagyma,
  • 1 kisebb vöröshagyma,
  • 15 dkg főtt füstölt sonka,
  • 25 dkg finomliszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • fél mokkáskanál só,
  • fél mokkáskanál őrölt fekete bors,
  • 2 tojás,
  • 10 dkg Rama sütőmargarin,
  • 2 dl tej,
  • 10 dkg reszelt sajt,

a forma kikenéséhez: 2 dkg Rama sütőmargarin.

A fokhagymát, a petrezselymet, a metélőhagymát és a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk.A sonkát négy-öt milliméteres kockákra aprítjuk.A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk.A tojást az olvasztott, de nem meleg margarinnal és a tejjel fölverjük, majd a sütőporos liszttel, a fölaprított hozzávalókkal és a három-négy deka reszelt sajttal összekeverjük.Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük!A fokhagymás masszával a háromnegyedükig töltjük.A maradék sajtot a tetejükre szórjuk!Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 Celsius fok; légkeveréses sütőben 170 Celsius fok) körülbelül húsz perc alatt megsütjük.A formában hagyjuk öt percig, majd a muffinokat azon melegében tálalhatjuk!

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!