Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes vegetáriánus ételek
Almaleves:
Hozzávalók (4 személyre):
-4 db alma (piros héjú legyen,mert a zöld alma héjában glutén van)-3 dl főzőkrém (tisztán növényi eredetű)-2 csapott evőkanál rizsliszt-2-4 e.kanál cukor-fél citrom reszelt héja-1 citromkarika-1 db egész fahéj-1 m.kanál szegfűszeg-fél rúd vanília
Elkészítése:
-A citromot felforraljuk kevés vízben,hozzáadjuk a szegfűszeget, reszelt citromhéjat, fahéjat és vaníliát.-Ha kihűl,szűrjük le.-Az almát meghámozzuk,megtisztítjuk a magháztól és cikkekre vágjuk.-A fűszeres vízben feltesszük főni, közben hozzáadjuk a cukrot.-A megfőtt almát turmixoljuk össze.-Néhány evőkanál forró levessel keverjük el a simára kevert főzőkrémet és a rizslisztet, majd folyamatosan keverve öntsük vissza a levesbe.-Melegen és hűtve is fogyasztható.-Díszíthetjük citromkarikával, főzőkrémből készített habbal .
Burgonyarózsákkal díszített malacsült
Hozzávalók (4 személyre):
-1 kg bőrös malachús-fél kg burgonya-2 evőkanál olaj-1-2 kávéskanál só-1 m.kanál őrölt fehérbors-néhány szem borókabogyó-1 evőkanál főzőkrém (növényi eredetű)-1 m.kanálnyi reszelt szerecsendió-1 kávéskanál margarin (tisztán növényi olajból készült)
Elkészítése:
-Megmossuk a húst, megtöröljük és bevagdossuk annyiszor, amennyi szeletre szeretnénk majd vágni.-Sóval és borssal bedörzsöljük,betesszük a hűtőszekrénybe 30 percre.-Egy evőkanál olajon mindkét oldalát átsütjük.-Öntünk alá kevés vizet, mellétesszük a borókabogyót,majd lezárt gyorsfőző edényben pároljuk majdnem puhára.-Beletesszük tűzálló tálba , a megmaradt húslével meglocsoljuk , majd szép pirosra sütjük a sütőben.-A meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük , leszűrjük, majd lefedve hagyjuk néhány percig.-Burgonyanyomón megtörjük,sózzuk, hozzákeverjük a főzőkrémet, a margarint és a szerecsendió reszeléket.-Sűrű burgonyapürét kell kapunk.-A burgonyapüréből kis formázott halmokat alakítunk ki,egy vékonyan kiolajozott lapos tepsire.-Pirosra sütjük a sütőben.-A pirosra sült malachúst együtt tálaljuk a burgonyarózsákkal.
Ananászital:
Hozzávalók (2 személyre):
-1 doboz lehűtött ananászkarika konzerv-2 dl rizstej-1 kávéskanálnyi őrölt fahéj
Elkészítése:
-Az ananászdarabokat összeturmixoljuk kevés lével.-A díszítéshez félreteszünk 1 karikát-Hozzáöntjük a tejet és a többi ananászlét,majd tovább turmixoljuk.-Kiöntjük hűtött poharakba.-Félbevágott ananászkarikával vagy fahéjrúddal díszíthetjük.
Laktózmentes foszlós kalács:
Hozzávalók:
-10 dkg porcukor-1 csomag vaníliás cukor-50 dkg sima liszt-3 dkg élesztő-fél citrom reszelt héja-1 egész tojás-2 tojás sárgája-10 dkg laktózmentes olvasztott vaj-2 dl laktózmentes tej
Elkészítése:
-Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben.-Géppel összedolgozzuk a hozzávalókat. Közepes lágy tésztát kapunk.Akkor lesz jó, ha a tészta hólyagos lesz és elválik a tál falától.-A keverőtálban hagyjuk a tésztát kelni, előtte kicsit belisztezzük, alá is lisztet szórunk. Letakarjuk, meleg szobahőmérsékleten kelesztjük kb. 30 percig.-Amikor duplájára kelt,óvatosan összegyúrjuk lisztezett deszkán, három csíkra vágjuk és csíkokat megtekerve összefonjuk.-Sütőtálat kikenjük vajjal,beletesszük, még 20 percet pihentetjük, majd megkenjük egy egész felvert tojással.-Előmelegített, de nem forró sütőben közepes hőfokon kb.45 percig megsütjük.
Kapcsolódó fórumok:
- speed drog recept
- https://lifepress hu/forums/birsalmasajt szárítása sütőben
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!