Grillázskémtorta

Ünnepélyes alkalmon, nagy ünnepeken elképzelhetetlen, hogy a család asztalára ne kerüljön torta.A torták előkészítéséhez türelemre, feldiszítéséhez ízlésre és kézügyességre van szükség.Többféle tortalapot lehet kapni, de a saját készítésű sütemény a család ízlésének megfelelően ízesíthető.

10 dkg vajat habosra keverünk 10 dkg puhított csokoládéval vagy 5 dkg kakaóval, amit két kanál vízzel előbb elkeverünk, hozzáadunk 14 dkg cukrot és egyenként 7 tojássárgáját.Ezeket az anyagokat jó habosra keverjük.Ezután hozzájön még 10 dkg darált dió vagy mandula, egy késhegynyi szalalkáli, és végül a tojások keményre vert habja.Kerek formában két részben sütjük meg, vagy tepsiben egyszerre.Ha tepsiben sütjük, kihűlés után két lapra vágjuk.

Grillázskrém:

1 egész tojást és 3 tojássárgáját 15 dkg cukorral gőz fölött sűrűre főzünk.Hűlni hagyjuk, majd 20 dkg vajjal habosra keverjük. 10 dkg cukrot világossárgára pirítunk, hozzákeverjünk 10 dkg darált diót, vizezett deszkára borítjuk, s olajozott nyújtófával elnyújtjuk. Amikor megszilárdult, porrá törjük, apró lyukacsos tésztaszűrőn átszitáljuk.A szitált részét a krémhez keverjük, ezzel a tortát megtöltjük.Kívül is ezzel vonjuk be.A fennmaradó darabos grillázzsal a torta tetejét és oldalát megszórjuk.

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg csokoládé vagy 5 dkg kakaó
  • 14 dkg cukor
  • 7 db tojás
  • 10 dkg dió vagy mandula
  • késhegynyi szalalkáli

Krémhez

  • 1 db tojás és 3 db tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!