Grillcsirke saláta fokhagymás öntettel

Meleg nyári estéken kitűnő vacsora is lehet, de vendégváró különlegesség is.Előző nap is elkészíthető,de akkor a z öntetet csak tálaláskor öntsük rá.Nem esik össze a saláta,és friss marad.Fogyókúrázóknak is ajánlott.Ha ilyen gasztronómiai ínyencséggel várja vendégeit, nem marad el a dicséret.Kérni fogják a receptet

Hozzávalók2 db csirkemell10 dkg húsos szalonna1 teáskanál mustár2 tojássárgája1 evőkanál cukornegyed mokkáskanál csilipor1 csokor petrezselyem10 dkg parmezán ízű sajt1 fej saláta4 kis paradicsom2 dl kefir1 evőkanál majonéz1 tasak fokhagymás öntet1 csipetnyi sófehér bors1-2 evőkanál olaj

ElkészítéseA csirkemellet kicsontozzuk, lehúzzuk a bőrét , sóval, borssal beszórjuk, megkenjük olajjal és grillrácson szép pirosra sütjük, majd kihűtjük.A szalonnát apró kockára vágjuk, ropogósra sütjük, a zsírját leszűrjük és a szalonnát lehűtjük. Közben, míg a csirke sül, elkészítjük a mártást: A két tojássárgáját jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a mustárt, csilit, kefirt, majonézt és a fokhagymás salátaöntetet.Az egészet simára keverjük és 15-20 percig pihentetjük.A salátát leveleire szedjük, gondosan megmossuk, leszárítjuk, laskára vágjuk és mély salátástálba tesszük, megöntözzük az öntettel.A megsült, kihűlt csirkemelleket csíkokra vágjuk, a saláta tetejére halmozzuk.Megszórjuk reszelt sajttal és sült szalonnával. Paradicsommal díszítjük, lehűtve tálaljuk.A mártást külön adjuk mellé

Jó étvágyat kívánok mindenkinek,aki elkészíti ezt a különlegességet

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!