
A rétes készítésétől nagyon sokan félnek,pedig nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető.Sokkal finomabb, a boltban megvehető, hűtött réteslapoknál.
Házi ricottás rétes mazsolával.Hozzávalók20 dkg rétesliszt10 dkg cukor8 dkg vaj1 evőkanál olaj1 tojás1 mokkáskanál sütőpor1 kiskanál citromlé1 citrom reszelt héja2 evőkanál porcukorsó
A töltelékhez1 tojás8 dkg cukor20 dkg ricotta sajt10 dkg morzsa2 kiskanál citromhéj
A sütőporral elkevert lisztet tálba tesszük,hozzáadjuk a cukrot,olajat,tojást és belemorzsoljuk a a vajat. Csipet sóval,a citromlével,és a reszelt citromhéjjal ízesítjük,majd simára dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett konyhakendőn óvatosan kinyújtjuk.Közben elkészítjük a tölteléket : a tojást kettéválasztjuk,a sárgáját jól elkeverjük a cukorral, a mazsolával, 1 kiskanál citromhéj reszelékkel és a ricottával.A tojásfehérjétől kemény habot készítünk, amit szintén a sajtos egyveleghez dolgozunk.Az elkészült töltelékkel megkenjük a tésztalapot, és összetekerjük mint egy piskótatekercset.Kiolajozott tepsibe helyezzük a rétest és előmelegített sütőben, 50 perc alatt készre sütjük.Meghintjük a porcukorral és hagyjuk langyosra hűlni.
Diós-mazsolás rétes
Hozzávalók30 dkg liszt18 dkg vaj5 dkg cukor1 tojásfehérjét1 csomag sütőporralA töltelékhez20 dkg cukor10 dkg darált diós-mazsolás5 tojássárgája4 tojásfehérje10 dkg mazsola1 kiskanál vaníliás cukor
A sütőporral elkevert lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat, a tojást,a cukrot, majd jól kidolgozzuk.Közben elkészítjük a tölteléket: a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd óvatosan belekeverjük a diót, a mazsolát és a tojássárgáját. A tésztát deszkára rakjuk, félujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és összetekerjük. Tetejét megkenjük tojással és előmelegített sütőben készre sütjük.Tálalás előtt meghintjük cukorral.
Kapcsolódó fórumok:
- rétes töltelékek
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!