
Hogyan segíthetünk, ha túl zsíros lett az étel?
Ha túl zsíros lett az étel?• Hűtsük ki az ételt, és a hideg ételről szedjük le a megfagyott zsiradékot.• Gyorsabban távolítható el a felesleges zsír, ha salátaleveleket teszünk az edénybe. De rögtön vegyük ki az ételből, mert a zsír azonnal rárakódik a levelekre.• Ugyanígy járunk el jégkockákkal. Ennek a módszernek a titka szintén a gyorsaság.• Nagyon zsíros, berántott mártást csipetnyi szódabikarbónával is megjavíthatunk.• Az erőlevest tálalás előtt teljesen zsírtalanítani kell. Ha elkészült 10 – 15 percig pihentessük, majd a leves tetején végighúzott papírszalvétával minden zsírcseppet felitathatunk. Diétások levesét is hasonlóképpen zsírtalaníthatjuk.• A zsíros kocsonyalét leszűrjük, teljesen kihűtjük. A zsír a lé tetején megdermed, és egy lapátkanállal leemelhetjük. Ugyanígy zsírtalaníthatjuk a füstölt hús vagy csülök főzőlevét is.• A kocsonyalét langyosra melegítjük, majd tányérokba rakott húsokra merjük. A leemelt zsírt felforrósítjuk, elpárologtatjuk belőle a vizet. Az így nyert zsírt hagymás rántásnál hasznosíthatjuk.• Ha füstölt húst, csülköt, sonkát főzünk, a levét hűtsük le. A zsírt szedjük le egy szűrőkanállal és egy fél vöröshagymával addig sütjük, amíg már nem serceg. A hagymát eldobjuk, a zsírt pedig rántásokhoz használjuk.
Hogyan sül meg gyorsabban a burgonya?• A hámozatlan burgonyát tíz percig sós vízben előfőzzük és utána tűzálló tálban, előmelegített, forró sütőbe tesszük.• Ha egy alumínium szeget szúrunk a burgonyába, mintegy 15 perccel megrövidül a sütési idő.• A burgonyából, mindkét végén, egy-egy szeletkét levágunk, így megrövidíthetjük a sütési időt.
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!