Húsos palacsinta

Ezt a húsos palacsinta receptet a barátnőmtől tanultam és egyszerűen isteni ajánlom mindenkinek. Főleg a hagymás ételeket kedvelőknek, de gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják.

Palacsinta: ebben ami talán nem a szokásos az az hogy a tojásfehérjét habbá felverjük.A lisztet a tojássárgáját pici sóval összekeverjük, adunk hozzá olajat és mindezt összekeverjük a tojásfehérjével. Kicsit vastagabb palacsintát süssünk.

Hús: A kockára vágott hagymát, paradicsomot és paprikát megpirítjuk egy kis olajon egy kicsi sóval, majd belehelyezzük a darált húst. Mikor már kifehéredik a hús tegyünk hozzá őrölt színes paprikát, majoránnát, ételízesítőt, borsot és őrölt köményt, majd ezt főzzük addig míg kész nem lesz a hús.

Mártás: Kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk adunk hozzá lisztet mintha rántást készítenénk, adunk még hozzá tejfölt, őrölt színes paprikát, majoránnát és ételízesítőt. Folyamatosan kavarjuk mert gyorsan leég.

Összeállítás: A palacsintákat megtöltjük a hússal egy tepsibe helyezem helyezem őket sorban majd nyakon öntjük a mártással.

Hat személyre a hús: 1kg darált hús, 5fej hagyma,A mártáshoz: 3 kicsi tejföl és 2 fej hagyma, tehetünk hozzá még egy kis fokhagymát is finomabb lesz tőle.A fűszereket kóstolás alapján tegyünk bele.

Én úgy gondolom hogy ez egy remek recept, én sok húsos palacsintát kóstoltam már de egyik sem nyerte el a tetszésem , de ez nagyon finom.Remélem sokan kipróbálják majd ezt a receptet és elégedettek lesznek vele, mint ahogy én is az voltam.Jó étvágyat!

Kapcsolódó fórumok:

  • minecraft párduc szelidítés
  • húsos szeméremajkak

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!