
A szakembeek többsége azt javasolja, hogy hat hónapos kor után mielőbb vezessük be a húst a csecsemő étrendjébe, mivel ezt tartják a legjobb fehérje- és vasforrásnak. Ám akkor sem lesz alultáplált a csecsemő, ha húsevés nélkül nő fel, sőt káros hatásoktól sem kell tartanunk.Egyes kultúrákban a hús, a hal a babának kínált első szilárd ételek egyike. Ha szívesen fogadja az ízét, már hét hónapos kortól turmixolhatunk a főzelékébe mogyorónyi darabkákat. Abban az esetben, ha a kicsi még sokszor szopik, a püréket pedig szopás után kapja, nem kell elsietni a hús bevezetését, hiszen épp elég fehérjéhez jut az anyatejből. Tápszeres babáknál ugyanez a helyzet, azzal a különbséggel, hogy a vassal dúsított tápszerekből kevésbé hasznosul a vas, mint a húsfélékből.A biztonságos húsfogyasztás feltételeit a kicsik esetében nagyon komolyan kell venni. Ami a felnőttnek meg sem kottyan, komoly gondot okozhat a kisgyereknek.Válogassuk meg gondosan, milyen húst viszünk haza! Ne a mennyiségen és a gyakoriságon, hanem inkább a miinőségen legyen a hangsúly. Legyen a hús nagyon friss, legyen sovány.Csecsemőnek, kisgyereknek ne adjunk nyers húst még kóstolóba se!Különösen ügyelnünk kell arra, hogy gyümölcsöt, zöldséget ne aprítsunk azon a vágódeszkán, amelyen húst szoktunk darabolni.Vásárlás után bontsuk ki és tisztítsuk meg a húst, tegyük jól zárható tárolóedénybe, majd helyezzük el a hűtőszekrény hústároló rekeszében.Kisbabának, kisgyeeknek, lehetőleg otthon aprítsuk, daráljuk a húst.Ha a fagyasztás mellett döntünk, minél előbb tegyük be a mélyhűtőbe a húst, semmiképp se egy-két napos tárolás után. A fagyasztott és felengedett húst semmiképp ne fagyasszuk újra.
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!