Hozzávalók:30 dkg szárított füstölt hús(bármilyen)2db nagyobb méretű sárgarépa2db nagyobb méretű fehérrépa3-4 db babérlevél1 doboz vajbab1 doboz 12%-os tejföl2-2,5 liter víz3 kanál teljeskiőrlésű tönkölyliszt(a habaráshoz)3-4 kanál oliva olaj1 db kisebb vöröshagyma2 gerezd fokhagyma1 db tojássó (Norbis:csökkentett energia tartalmú)borspaprikaizlés szerint ecet

Elkészítés:Mielőtt hozzálátnánk a leveshez, 1 tojást pici sóval felverek és lisztel kemény tésztát gyúrok. Egy konyharuhára vagy szilviára pici darabokra csipkedem és hagyom száradni.(Csipetke) A husit nagyobb darabokra felszeletelem és a babérlevéllel együtt felforralom ill. közepes fokozaton főzőm. Mikor,már majdnem megpuhult hozzá teszem egészben a répát, a fehérrépát. Ha, megpuhultak, akkor kiveszem a vízből őket és ha meghültek kis kockákra vágom fel. Eközben az olajban megpuhítom a kockára vágott hagymát, fokhagymát ,majd az őrölt paprikát, borsot és a lisztet hozzáadva aranybarnára sütöm. Miután kész hagyom hülni, majd hozzákeverem a tejfölt és izlés szerint sózom. Behabarom a levest és hozzáadom a babot, a csipetkét újra forrásközben hozzá adom a husit és a zöldségeket és ízesítem ecettel ill. ami még szükséges.

Jó étvágyat kívánok!

Tanácsok:Ne ijedj meg a liszt egyébként is sötétebb mint a fehérliszt így az aranybarna az itt sötétbarna lesz.Miután újra felforrt , hagyd 2-3 percig forrni majd vedd le a tűzhelyről és rakj rá fedőt.

Elkészítési idő:50 perc

Kapcsolódó fórumok:

  • pou visszaállítása

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!