Kapros cukkinis pulyka tokány (Update1)saját recept recept
Hozzávalók:2 teáskanál olaj1 db hagyma1 db paprika1 db paradicsom25 dkg pulyka comb hús (felső comb vagy mell)20 dkg cukkini (baby méret)1 csokor kaporsó vagy vegetacsipet bors1-1,5 dl tejföl 12%-os2 teáskanál étkezési keményitő ( vagy 1 kanál liszt)
Elkészítés:1.Az olajon megpirítom a hagymát,paprikát, paradicsomot.2.hozzáadom csíkokra vágót pulyka húst,a forró lábosban párszor átforgatom3.a mosott cukkini két végét levágjuk és apró kockára felkockázni,ezt is a lábosba tesszük4.a kaprot apróra vágjuk és mehet a többihez a lábosba… átforgatni az egészet és felöntjük vízzel, kb: hogy ellepjetetszés szerint sózzuk.5.habarást késziteni(tejfölt és a keményítőt simára kikeverni)6.a megfőtt kész ételhez önteni a habarást és egyet forralni rajta
TIPPa kész ételbe 2-3 csepp ecetet tehetünk
Tanácsok:– pulyka hús helyet használhatunk csirke húst– a baby méretű cukkinit nem kell megtisztitani,mehet héjastól az ételbe– keményítő helyet használható 1 evők.liszt– és aki szereti használhat pár csepp ecetet is”pikáns és így még jobb ízű lesz”– az elkészült étel 2 adag– saját receptem
Elkészítési idő:20 perc
Kapcsolódó fórumok:
- pulyka betegségek tünetei
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!