Hozzávalók:½ kg tonhal½ kg karfiol2 tojás2 dl tejföl2 evőkanál olívaolajcitromlé5 dkg parmezán sajt10-15 dkg teljes kiőrlésű liszttengeri sófekete borsszerecsendió
Elkészítés:Először egy kis citromlével locsoljuk meg a tonhalat, majd hagyjuk állni. A megmosott és rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Amikor eszünkbe jut a tonhal, vágjuk csíkokra, forgassuk meg teljes kiőrlésű lisztben, majd süssük ropogósra olívaolajban.Ezután a megmaradt olajat kenjük szét egy tűzálló tálban, és rétegenként rakjuk össze a karfiolt és a halat.Keverjük össze a felvert tojásokat tejföllel, sóval, borssal, bolondítsuk meg egy kevés szerecsendióval, majd öntsük rá a rétegelt finomságra. Búcsúzásul hintsünk reszelt parmezánt a tetejére, végül tegyük be az előmelegített sütőbe. Addig marad ott, míg pirosra nem sül.
Tanácsok:Javasolt ital: félszáraz pezsgő.
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!
