Hozzávalók:
1l sovány tej6db tojás3 evőkanál update 1-es liszt (update 1-es liszt 30% erejéig „higítható” teljes kiörlésű liszttel)1 csésze lefőzött, ízesítetlen kávé1 tk azonnal oldodó natúr instant kávénagyon kevés szeletelt mandula, mazsola (díszítéshez)folyékony édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A tejből tegyél félre kb. egy decit, a többit forrald fel és add hozzá az édesítőszert.Válaszd szét a tojásokat, a fehérjéket verd habbá, keverd bele az instant kávét meg néhány csepp édesítőt, majd az így kapott barnás habból egy evőkanállal szagass galuskákat a forró tejbe.Ha kiszedted a megfőtt hablabdákat, vedd elő a félretett tejet, keverd csomómentesre a liszttel és a tojások sárgájával, sűrű kavarás közben öntsd bele a forró tejbe. Szép sárga, ínycsiklandó illatú krémet kapsz, amit átforralás után kihűlésig kell keverni.(ha túl híg lenne, 2-3 kávéskanál étkezési keményítő és tej elegyével sűríthetsz rajta.)A habgaluskákat a krém tetején tálald, leheletnyi szeletelt mandulával és mazsolával díszítve.
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!