Lencsés-spenótos lasagne (90 napos diéta szénhidrátnapjára is jó) recept
Hozzávalók:1 csomag készen kapható lasagne tészta (jobb a fagyasztott, mint a sima dobozos, mert az kemény maradhat),1,5 dl vörös lencse,25 dkg fagyasztott parajpüré,1 kis fej hagyma,1 nagyobb gerezd fokhagyma,2 dl paradicsompüré,2 közepes répa,étkezési keményítő,só,koriander,kurkuma,cayenne bors,gyömbér,oregánó,bazsalikom.
Elkészítés:Mivel a készen kapható lasagne tésztában 6 lap van, ezért 5 réteg töltelék kell, 3 lencsés és 2 spenótos, ezen kívül pedig minden lapot megkenünk paradicsomszósszal is. Először is előkészítem a hozzávalókat, és bekapcsolom a sütőt.
A lencsét felteszem főni közepes lángon kb. annyi vízzel, hogy ellepje (a vörös lencsét nem kell beáztatni:-)), sózom, fűszerezem kurkumával, korianderrel, gyömbérrel és cayenne borssal (ebből csak keveset, mert nagyon csíp). Kb. 15 perc alatt pástétom állagúvá fő, a lencsés töltelék ezzel kész.
A spenótos töltelékhez a fagyasztott parajpürét egy lábasba teszem, nagyon pici lángon kiolvasztom. Belenyomok egy nagyobb gerezd fokhagymát, sózom. Ekkor egy csapott evőkanál étkezési keményítőt összekeverek egy bögrében kevés vízzel, és besűrítem a spenótot. Ha egyszer felforrt, elzárom a lángot. A spenótos töltelék is kész. (Aki a kilencven napost nagyon szigorúan akarja betartani, hagyja ki az étkezési keményítős részt, és csak a sima parajpürét használja).
Már csak a paradicsommártás van hátra. Az apróra vágott hagymát olívaolajon megfonnyasztom, hozzákeverem a sűrített paradicsomot, és oregánóval, bazsalikommal fűszerezem. A répa megy a tetejére: vízben megfőzöm puhára, villával összetöröm.
Most, hogy minden kész, már csak a össze kell állítani. Megfelelő méretű tepsit kikenek olívaolajjal, ráteszem az első lapot, paradicsomszósszal megkenem, rá egy adag lencsét teszek. Ezután tészta, paradicsomszósz, spenót, tészta következik, majd a paradicsomszószra ismét lencse, tészta, paradicsomszószra spenót, tészta, az utolsó adag réteg lencse lesz. Ezt befedem az utolsó tésztalappal. Tetejét megkenem a maradék paradicsomszósszal, és rákenem a répapürét. Kb. 35 perc alatt sül meg a sütőben, közepes lángon.
Kapcsolódó fórumok:
- diófa felvásárlás
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!