Mézes zserbó (ahogy a családom szereti)

Hozzávalók.50 dkg liszt6dkg zsír vagy 10 dkg vaj15 dkg porcukor1 kávéskanál szódabikarbóna2 db egész tojás4 evőkanál folyékony méz4 evőkanál tejföl

Krémhez3 tojássárgája3 evőkanál cukor1 csomag vaníliás cukor3 púpozott evőkanál liszt7 dl tej20dkg vaj20dkgporcukor3-4 evőkanál rum

Elkészítése

50 dkg lisztet elmorzsoljuk 6 dkg zsírral vagy 10 dkg vajjal. Hozzáadjuk a 15 dkg porcukrot,1 kávéskanál szódabikarbónát,2 egész tojást,4 evőkanál folyékony mézet, és kb. ugyanennyi tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk. 4 egyenlő részre osztjuk, kissé pihentetjük, és késhátvastagságúra nyújtjuk. Világosra sütjük a tepsi hátlapján vagy sütőlemezen, amit jól megzsírozunk. A lapokat külön sütjük meg. Gyorsan sül.

Elkészítjük a krémet.3 tojássárgáját 3 evőkanál cukorral habosra keverjük. Adunk hozzá 1 csomag vaníliás cukrot és 3 púpozott evőkanál lisztet, 7 dl tejjel simára keverjük, és sűrű krémet főzünk belőle. Amíg kihűl,20 dkg vajat 20 dkg porcukorral kikeverünk,3-4 evőkanál rumot adunk hozzá, és a kihűlt krémmel összekeverjük. A lapokat megtöltjük. Pikánsabb lesz, ha a második és harmadik lap közé nem krémet, hanem jóféle baracklekvárt kenünk.Tetejére olvasztott csokoládét tegyünk.Pár órás pihentetés után lehet csak szeletelni, mert a lapok törékenyek.

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!