Az embernek szüksége van a helyes táplálkozásra, viszont a cukorbetegek sokkal nagyobb odafigyeléssel válasszák meg mindazt ami nap mint nap az asztalra kerül. A cukorbetegséglehet akár örökölhető is de kialakulhat a környező hatásoknak köszönhetően.Nagymamám is ezzel a betegséggel küszködött, de megtanult úgy főzni, hogy az az étel amit odafigyeléssel készített el betegsége miatt nekünk is volt annyira ízletes mint akármilyen más normális étel. Be mutatok most pár receptet amit szívesen készített akár nekünk is:Sárgarépa saláta kaporral.Hozzávalók: 2 gereszt foghagyma, 4 darab nagyobb sárgarépa lereszelve, 1 kiskanál friss kapor, 2 kiskanál citromlé, 2 kiskanál szűz olíva olaj, só bors, egy vagy kettő darab főt burgonya.Elkészítése egyszerű, keverjük össze a citrom levet, olajat, megtört foghagymát, adjuk hozzá a burgonyát, a kaprot és a sárgarépát, sót, borsot és készen is van. Tegyük hidegre mindaddig amíg nem fogyasszuk el.Bab leves spenóttal.Hozzávalók: 1 kiskanál szárított rozmaring, fél kiló fehér bab amit természetesen jó pár órával előbb be áztattunk, csipetnyi bors, 1 csésze spenót, 1 darab apróra vágott paradicsom, egy kis foghagyma, fél deci olaj, 2 liter húsleves.Az első dolog, hogy meg főzzük a babot, majd egy másik edényben összekavarjuk a húslevest, foghagymát, adunk hozzá kis rozmaringot és borsot, ezután lassú tűzön főzzük 20 percig, hogy megkapja igazi izét. Aztán a rozmaringot ki halásszuk a levesből és hozzáadjuk a már megfőtt babot és a paradicsomot. Ezt az egészet főzzük még két három percig, közben kavargatjuk, bele tesszük a spenótot aztán 5 percig főzzük. Tálalás előtt reszelhetünk rá egy kis parmezán sajtot.Jó étvágyat. Az volt a legjobb amikor a nagyi kis karikákat vágott a sárgarépábol és mi úgy napráztuk mint a csipszet.

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!