Hozzávalók:4 személyre4 kis cukkini1 nagy fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma1 erőleves kocka½ citrom héja és leve1 kis pohár natúr joghurt5 cl olivaolaj (használhatunk helyette vajat is)Kevés parmezán
Elkészítés:A hagymát feldaraboljuk, a fokhagymát felszeleteljük, és a felhevített zsiradékon lassú tűzön megdinszteljük. Pár perc múlva hozzáadjuk a hámozott, felkockázott cukkinit, és együtt pirítjuk 2-3 percig. Ezután felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és hozzáadjuk a kockát. Ha a cukkini megpuhult, leturmixoljuk, ízesítjük a reszelt citromhéjjal és levével, hozzákeverjük a joghurtot, majd kb. 1,5 literre felöntjük. Összeforraljuk. Tálaláskor megszórjuk reszelt parmezánnal.
Tanácsok:Ötlet: kínálhatunk hozzá pirítöst, vagy tehetünk bele zsemlekockát, így már persze nem update1. A víz egy részét helyettesíthetjük száraz fehérborral. Jól illik hozzá a friss petrezselyemzöld
Elkészítési idő:15 perc
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!